Predšolsko obdobje je obdobje temeljnega gibalnega razvoja. V tem obdobju otrok pridobiva izkušnje in spretnosti, ki pomembno vplivajo na razvoj njihove osebnosti in oblikujejo njihov odnos do gibanja in zdravega življenjskega sloga.

Pri Kapljicah skrbimo za vsakodnevne gibalne minutke, kjer otrokom omogočamo, da so, v sproščenem in igrivem vzdušju, gibalno aktivni,  v tem tednu pa bomo izvajali načrtovane daljše gibalne aktivnosti.

Torek je bil dan za naravne oblike gibanja in poligon. Med naravne oblike gibanja uvrščamo plazenja, lazenja, hojo, tek, plezanja, valjanje, skoke, dviganja in nošenja različnih bremen, mete in lovljenja predmetov, vlečenja in potiskanja. Današnji poligon je omogočal in razvijal različne gibalne sposobnosti in spretnosti ravnotežja, koordinacije in moči. Otroci so hodili po ravnotežnih stopalkah, “kamnih”, premikajoči se blazini, se plazili in lazili pod ovirami, se zavijali v palačinko, izvajali skoke in preskoke, se urili v izvajanju prevala. Sezuli smo si copate in nogavice in nato gibalne izzive izvajali bosi. Nazadnje smo izvedli aktivni počitek, kjer smo se pogovorili o izvajanih aktivnostih in o počutju, poslušali bitje srca in zaključili, da smo se imeli lepo. Lep vreme je omogočalo, da smo odšli še na bližnje makedamsko parkirišče, kjer smo tekali, lovili milne mehurčke in uživali na svežem zraku.