V teh zdravstveno negotovih razmerah se je z novim letom odprla nova klinika, ki obratuje že ves januar. Zaposluje mlade, obetavne in nadebudne doktorje in doktorice, specialiste za vse bolezni. Kliniko so zgradili z minimalnimi sredstvi in je plod njihovih lastnih izkušenj in znanja. Sami so si izdelali prepoznavna zdravniška pokrivala iz kartona, prav tako so njihovi pridni in spretni prsti iz kartona izdelali reševalna vozila, bolnišnice in kovčke za prvo pomoč z vso potrebno opremo. Mladi doktorji in doktorice so se izobraževali na področju medicinskega izrazja, medicinskih postopkov ob dololočenih stanjih (sistematski pregled, prehlad, odrgnina, glavobol, zlomljena noga, previjanje, cepljenje, vneto grlo, …) in prestali tudi strokovni izpit (kviz z medicinsko tematiko). Njihove ordinacije so obratovale vsak dan in vsi – zdravniki in pacienti so bili ves čas zelo prijazni, dobre volje in zadovoljni.

Spoznali so tudi, da vseh ljudi ne morejo pozdraviti, ker so iz različnih razlogov nekoliko drugačni – invalidi (slepi, gibalno ovirani, gluhi, …) in da se do njih obnašamo povsem enako, kot do ostalih, lahko pa smo prijazni in jim po zmožnosti pomagamo. Sami so se preizkusili v tem, kako je biti slep in odvisen od vodenja druge, videče osebe.

Seveda se zdravniki in zdravnice zavedajo, da morajo biti prvi vzor za zdrav življenjski slog, zato so redno telovadili, se veliko gibali na svežem zraku, uživali raznoliko hrano in se podučili o zdravem načinu prehranjevanja ter se VELIKO SMEJALI!

Kozlički z vzgojiteljicami

Januar 2022