KUHARSKI MOJSTRI

–Kdo vse je v našem vrtcu? Kdo ve? Poleg vzgojiteljic in ravnateljice? Pa hišnika in tajnice?

–OTROCI in čistilke še, pa seveda naše KUHAR’CE!

 

Kuharice  imajo velike lonce

in velike kuhalnice.

Cedila kot čelade

in ogromne valjarje.

V belo so oblečene

in nosijo predpasnike.

 

Otroke z dobrotami crkljajo,

zato jih ti zelo radi imajo.

 

V mesecu septembru Kozlički raziskujemo vrtec. Zrasli smo in znamo že lepo hoditi po stopnicah, zato ni nobenih ovir, da ne bi malo odskakljali ven iz igralnice in se razgledali po našem velikem vrtcu. In smo šli … in smo marikaj videli in marsikoga srečali. Obiskali smo naše lanske prijatelje Sovice, ki so odfrčale v zgornje nadstropje, pa pomočnico ravneteljice, ki nam je podarila balone. Pokukali smo tudi v kuhinjo … Vse to nas je motiviralo, da smo se še sami prelevili v vzgojiteljice in kuharje.

Kuharice so nas obiskale tudi v igralnici. Posodile so nam svoje velike posode, kuhalnice in druge kuhinjske pripomočke ter iz njih skuhali zvrhan lonec dobre volje. Toliko je je bilo, da se je kar valila čez vrata, a je vseeno ni bilo dovolj, da bi bili od nje siti.

Zato smo se drugič raje odločili, da skuhamo pravo juho. Narezali smo zelenjavo, dodali začimbe, vključili palični mešalnik in juha je bila pripravljena. In še prav okusna je bila. Ostalo je je čisto malo. Tudi sadje za malico si včasih že narežemo sami!

Pravite, da se bahamo? Pa kaj čmo, če ponosni smo, da že vse to znamo!