Na igrišču našega vrtca raste jablana. Precej je že stara, a prešeren otroški smeh malčkov, ki se vse leto igrajo in lovijo pod njo, ji daje čudežno moč, da vsako leto znova spomladi odžene in jeseni rodi čudovita jabolka.

Tudi letos je bogato obrodila. Njene škrlatno rdeče plodove, ki so ležali v travi, so opazili tudi otroci skupine Kozlički. Vzeli so pletene košare in se skupaj z vzgojiteljicami po zajtrku odpravili pod njo. Medtem ko so pridne otroške ročice polnile košarice, so vzgojiteljice nekaj lepih in velikih rdečih plodov narezale za malico. Ko so bila jabolka pobrana, so se otroci posedli na odejo in zagrizli v sočne in dišeče krhlje, ob tem pa so poslušali pravljico o jabolku, ki se je kotalilo po bregu in se je pustilo ujeti le deklici, ki ga je bila pripravljena deliti s svojim bratcem.

Naslednje dni so se otroci še večkrat vrnili pod jablano in nabirali njene slastne plodove. Oprali so jih, olupili in naribali ter iz njih pripravili jabolčni zavitek. Drugič spet so jih narezali z nožki in jih s pomočjo sokovnika stisnili v sok.

Otroci so radi sodelovali pri vseh dejavnostih in bili zelo ponosni na svoje kulinarične izdelke. Pridobili so kar nekaj dragocenih izkušenj, predvsem pa spoznanje, kakšno bogastvo nam ponuja narava, če ga le znamo opaziti, ceniti in izkoristiti. Zato lahko rečemo, da na ”naši jablani” rastejo zlata jabolka in prav takšna jablana lahko raste tudi na vašem vrtu.

Otroci in vzgojiteljice skupine Kozlički