Pust, pust, hvala za praznik veselih ust. Pustu čast in slava, saj veselje nam prinaša.

 

Baloni smo imeli na pustni torek pravi praznik. Redni spremljevalec pustnih zabav so vedno bili baloni, zato smo v naši skupini še toliko bolj ponosni na ime skupine in na povezavo s pustom, ki smo ga kar »posvojili za praznik skupine«.

Priprave na pustno zabavo so se začele že dan poprej, saj je bilo potrebno izdelati »pustne verige«, pri tem smo urili motoriko rok, natančnost rezanja s škarjami, tehniko zgibanja in lepljena, spoznali smo Pustno pesmico za pet prstov, preko napihovanja balonov izvajali vaje za razvoj govoril in napenjali možgane ob pustnih uganka. Vse to v pričakovanju na pustno zabavo, saj je bil v torek vstop v našo igralnico dovoljen samo pustnim maškaram. Zabavo so obiskali gusarji, pikapolonice, sova, batmani, spaydermeni, metulji, Elza, tiger, gasilec, pižamar, ninđa, klovn… Ob rajanju in poslušanju pesmi na temo maškar in pusta so se maškara predstavile prijateljem, plesale in uganjale pustne norčije.

Za popoln zaključen rajalnega dopoldneva so poskrbeli še, od krofov sladki marmeladasti otroški nasmehi, in, kot se po dobri zabavi tudi prileže, zaslužen počitek v vrtcu.

 

Baloni