V začetku marca, ko je že skoraj zadnji čas, da v lončke posejemo semena za sadike, ki bi jih radi posadili na vrt, smo v skupino Škratkov povabili babice in dedke, da nam priskočijo na pomoč.

Po zajtrku smo se veselo igrali, ko so v igralnico počasi začeli prihajati babice in dedek. Otroci so se svojih starih staršev izjemno razveselili. Skupaj smo jim pokazali kaj vse imamo v naši igralnici in s čim vsem se igramo. Med seboj smo se malo spoznali in poklepetali, potem pa smo počasi poprijeli za delo.

Babice so skupaj s svojimi vnučki polnile lončke z zemljo in vanjo posejale razna semena, dedek pa je zabaval otroke v kotičku. Napolnjene lončke smo označili in vsakega posebej zalili, potem pa smo jih postavili na okensko polico, kjer jim bo dovolj toplo in svetlo, da bodo rastline lepo rasle.

Ker nas je delo malo tudi utrudilo pa smo zato imeli zelo dobro malico. Skupaj z babicami smo se odžejali in posladkali. Malo smo se družili in se tudi pocrkljali. Skupni čas je zelo hitro minil. Babice in dedek so morali oditi vsak po svojih opravkih, mi pa smo se veselo odpravili na igrišče obsijano s soncem.