V tednu otroka je bilo  v našem vrtcu pestro. Vsak dan so se, poleg dnevne rutine, odvijali dogodki, za katere sva vzgojiteljici predvidevali, da bodo pri otrocih lepo sprejeti. Družili smo se z otroki iz cele enote Živžav. V ponedeljek smo se odpravili v gozd in nabirali kostanj. V torek smo imeli na igrišču različne postaje, kjer so otroci razvijali različne gibalne sposobnosti. Met žogice v tarčo, brcanje žog v gol (narejen iz papirnatih tulcev), skakanje čez elastiko ter nošenje žog na tulcih (kepica sladoleda) in potiskanje žog s pomočjo tulcev, kar smo poimenovali igranje golfa. Gugalnice in ostala igrala so seveda tudi omogočala igro.

V sredo smo tekli kros. Najprej smo se malo ogreli, nato pa smo vse skupine tekle določeno razdaljo na relaciji od šole do vrtca. Vsi smo zmagali in dobili medalje. V igralnici smo nalepili nalepko v zvezek Malega sončka.

Četrtek je bil dan za peko kostanja. Izakovi starši so priskrbeli peč, pridružila se nam je še njegova babi in dopoldne je minilo v prijetnem druženju in okušanju kostanja.

Petek je v dramski igri povezal vse skupine. Na dvorišču pred vrtcem smo vzgojiteljice uprizorile igro Mali medo. Zgodba govori o majhnem medvedku, ki ni mogel zaspati, ker ni imel dude. Ko mu mali palček najde dudo ugotovi, da je sploh ne potrebuje in zaspi brez nje.

Misel letošnjega Tedna otroka je bila Skupaj se imamo dobro in na koncu tedna smo ob poslušanju pesmi z enakim naslovom spoznali, da je temu res tako.