Družina je najbolj pomemben dejavnik v otrokovem življenju. In ko v vrtcu omeniš družino, mamico, očka, sestrico, bratca se otroci razgovorijo. Zato smo tudi mi namenili nekaj pozornosti družini.

V mesecu marcu obeležujemo mnogo praznikov, ko praznujejo različni družinski člani. Skladno s cilji in starostno stopnjo otrok v skupini Krtki, smo načrtovali dejavnosti, kjer so otroci imeli možnost, se seznaniti s tematiko o sebi in družini.

Otroci so v vrtec prinesli fotografijo svoje družine, ki smo jo spremenili v hiško in jo nalepili na vidno mesto. Hiške smo si ogledovali, spoznavali smo družinske člane, jih šteli in poimenovali po imenu. Ugotovili smo tudi, da skoraj vsi otroci živijo v hiši. Spoznali smo novo pesmico Hiško zidamo, katero so otroci hitro usvojili. Tudi vsak sam si je sezidal hišico iz škatle in kartona ter jo pobarval s tempera barvo. Ob prazniku mamic in očkov smo izdelali rožico in vazo, katero so otroci dali v zahvalo svojim staršem.

Ob koncu meseca smo organizirali spomladanski družinski pohod do Kostanjeviške jame. Svoje jeklene konjičke smo pustili v Kostanjevici in se nato peš odpravili do jame. Otroci so bili sproščeni, veseli in zgovorni. Vsi so peš prišli do cilja in dobili medaljo. Imeli smo zelo lepo popoldne in upamo, da bo takih dni v prihodnje še več.