Geslo letošnjega Tedna otroka želi odrasle spomniti, da moramo negovati radovednost pri sebi in jo spodbujati pri otrocih.  Kaj se bo zgodilo? Zakaj se je to zgodilo? Kaj bi bilo, če…? Pri Gorjanskih škratih smo raziskovali barve. Kaj se zgodi, če se zmešata rdeča in rumena? Pa rumena in modra? Kaj se zgodi, če barvam dodamo vodo? Ali pa belo barvo? Ste vedeli, da lahko z dodajanjem vode v stekleničke dobimo pravi glasbeni inštrument? Potrebujemo samo še žličko in že lahko ustvarjamo glasbo.

V Tednu otroka smo spoznavali in se igrali različne rajalne in gibalne igre, v igralnici smo se urili v družabnih igrah ter igrah s pravili. Izvedli smo kros, ki so ga otroci navdušeno pretekli. Pomembno je priteči do cilja, zato so  najhitrejši športno navijali in se veselili uspeha prijateljev. Vsi, ki so pritekli do cilja, so bili zmagovalci in so bili nagrajeni z medaljami.

Petek je bil dan za predstavo Grad gradiček. Izvedli so jo vzgojitelji na dvorišču pred vrtcem. Predstavo smo si ogledale vse skupine iz enote in bilo nam je lepo.