Mesec december smo preživeli v prazničnem vzdušju in pričakovanju. Vsak dan smo na prazničnem koledarju odpirali zavihke z različnimi dnevnimi nalogami, aktivnostmi,  doživetji. V začetku decembra nas je obiskal prvi dobri mož, Miklavž, in nam prinesel uporabna darila, ki smo se jih zelo razveselili. Med drugim nam je podaril tudi smrečico, ki smo jo okrasili z okraski iz slanega testa in tako je naša igralnica zaživela v prazničnem vzdušju.

Ta mesec je bil še prav poseben zato, ker smo na dopoldansko druženje povabili babice in dedke. Zanje smo izdelali vabila in spekli piškote. Dedkom in babicam smo pokazali, kako poteka naš jutranji krog, potem pa smo skupaj zaplesali. Sledila je delavnica okraševanja cvetličnih lončkov in sejanja božičnega žita. Ob koncu smo se skupaj še posladkali z domačimi piškoti, poklepetali ter se poslovili polni lepih spominov.

Čar decembra ni samo v prejetih darilih, ampak tudi v tem, da znamo deliti srečo in izkazovati hvaležnost. Zato smo v ta namen izdelali voščilnice in jih skupaj z zahvalo za delo, ki ga opravljajo, ter lepimi željami poslali različnim poklicnim skupinam v naši skupnosti: gasilcem, policistom, trgovcem, zdravnikom, poštarjem, smetarjem … Prav tako smo na praznično zabavo in pogostitev povabili skupino Želvice. Plesali smo ob glasbi in se zelo zabavali, na koncu pa prijetno poklepetali ob praznični čajanki.

Ob koncu meseca nas je obiskal škrat Mitja, zvesti pomočnik Dedka Mraza, in nas obdaril z novimi igračami, ki bodo obogatile naše igralne dejavnosti.

Veliko smo se gibali na prostem in nestrpno pričakovali tisto pravo zimo, ki bi nam prinesla sneg, vendar je žal nismo dočakali. Upamo, da nas razveseli v novem letu.

Skratka, naš december je bil prazničen, razigran, poln veselja, ustvarjanja in medsebojnega povezovanja. Veselih obrazov smo zaključili leto 2023, zdaj pa se z optimizmom, dobro voljo in razigranostjo odpravljamo v leto 2024.

Naj bo sr(e)čno, zdravo in zadovoljno za vse!

Zapisala J. F.