Mesec januar novega koledarskega leta je prinesel Sovicam v skupino zgodbo: Zakaj je sneg bel? Preko slikopisa so otroci obnavljali zgodbo posamično, pa tudi drug drugemu. Zgodbo so otroci obnovili preko del. lista, kjer smo skupaj utrjevali zgodbo tudi s pomočjo barv.

Kaj vse vedo otroci o snegu smo preverili s Tehniko viharjenja možganov.

Otroke je zanimalo, kaj bi se godilo, če bi zamrznili barve…Pa smo naredili poizkus. Barve se nam niso zamrznile, tako, da smo si pomagali drugače. Barve smo zamrznili in z njimi poizkusili slikati. ja, šlo je, včasih preveč dobro, da se je pokazala luknja na listu. Pa nič zato. Otrokom je bilo zabavno.

Naš drugi poizkus meseca je bilo preverjanje, kje bo zamrznila steklenica vode, da bo nastal led. Pripravili smo si dve plastenki vode. V eni je bila rdeča voščenka. To steklenico smo dali v igralnico na vidno mesto. Druga steklenica je imela v vodi modro voščenko. To smo postavili na teraso. V tej steklenici je voda zamrznila čez noč. Ugotavljali smo čemu, kaj, zakaj, kako…se je vse to zgodilo. Zelo zanimivo je bilo otrokom, ko sva z vzgojiteljico postavili steklenici eno ob drugo in so ju pretresali, obračali, tipali.

Vzgojiteljica Jerneja je za otroke pripravila del.list, kjer so otroci na predlogo lutke dečka ali deklice nalepili zimska oblačila.

Vsa naša dela ste lahko spremljali na oglasnih panojih in oglasni deski pred igralnico.

 

 

 

 

Katarina Petrinčič