Petki so pri Kapljicah rezervirani za obisk telovadnice v osnovni šoli. Otroci se tega dne zelo veselijo, ker vedo, da jih čakajo zanimive gibalne aktivnosti. Tudi deževno vreme nas ne odvrne od načrtovanega obiska. Ugotovili smo, da je prav zabavno, če imamo s sabo dežnike ali pelerine, pa obujemo škornje in veselo na pot. Spoznali smo učiteljico Natašo in gospo Matejo, ki sta nas prijazno sprejeli in nam zaželeli dobrodošlico. Seznanili smo se s pravili, ki veljajo v šoli in v telovadnici.

Dejavnosti vedno začnemo s kakšno zabavno igro, kjer se otroci lovijo ali pa z igro, pri kateri si razgibamo celo telo, ko oponašamo različna gibanja. Ena izmed takih iger je Živalski vrt. Otrokom je igra všeč, zato v njej navdušeno sodelujejo.  Tako smo pripravljeni na nadaljnjo vadbo.

Cilji vadbe so vedno povezani z razvojem določenih otrokovih gibalnih spretnosti in sposobnosti, poleg tega pa z gibanjem krepimo različna področja otrokovega razvoja, poleg gibalnega, tudi socialni, čustveni in kognitivni razvoj. Z gibalnimi aktivnosti spodbujamo moč, koordinacijo, ravnotežje, hitrost, gibljivost in vzdržljivost. V telovadnici je na razpolago veliko rekvizitov, s katerimi lahko popestrimo vadbo in jo naredimo otrokom privlačno. Igrali smo se z žogami, kjer smo spoznavali različne možnosti igre z njo: kotaljenje, podajanje, ujemanje, brcanje, odbijanje, metanje, vodenje s hokejskimi palicami, zadevanje cilja. Vzgojiteljici sva pripravili različne poligone, kjer so se otroci plazili, se kotalili, skakali, hodili po ravnotežni poti, se vlekli po nagnjeni klopi, plezali in iskali svoje rešitve pri premagovanju ovir. Na koncu poskrbimo še za krepitev naših mišic, ko skupaj pospravimo vse pripomočke. Zaključimo z umiritveno igro.

Na fotografijah si lahko ogledate nekaj utrinkov. 

Tanja in Marija