Cin, cin, cin, cin,cin
pojejo kraguljčki,
cin, cin, cin, cin, cin
v breg hite sani.


Hop, hop, hop, hop, hop
skačejo konjički,
hop, hop, hop, hop, hop,
joj, kako leti.


Dober dan snežak,
ptice, srne, zajčki,
mi pa kar naprej
v bele zimske dni.

(J. Bitenc)

Tako smo prepevali odrasli in otroci skupine Zvezdno nebo prav vsak dan decembra v vrtcu.

V najlepšem mesecu leta smo v skupini ustvarjali predpraznično vzdušje ter tako doživljali »pravljičnost«. Otroci so spoznavali, da morajo vsi ljudje v določeni družbi pomagati in sodelovati, da bi ta lahko delovala in omogočala dobro počutje ter ugodje.

Že v začetku meseca nas je obiskal prvi izmed dobrih mož, Miklavž. Razveselili smo se novih slikanic in čudovitih pravljic, ki so svojo piko na i dobile z branjem v »pravljičnem kotičku«. Pravljičnost smo doživljali z okrašeno igralnico: lučke, zvezde, volnene kapice, smrečica z našimi okraski in lični izdelki otrok so nam vsak dan popestrili dogajanje. Sprehodili smo se po zasneženem kraju ter opazovali praznično okrasitev. Na dan sv. Lucije smo sejali božično žito ter hkrati urili fino motoriko rok. Veliko smo likovno ustvarjali, z našimi izdelki smo polepšali igralnico ter skupne prostore vrtca, še več pa smo prepevali, rajali ob smrečici in se imeli lepo. Dedek Mraz nam je prinesel nekaj didaktičnih igrač, s katerimi se že veselo igramo.

Mesec je ob vseh prijetnih dejavnostih minil hitro, že je pred vrati novo leto. Vsem želimo veliko zdravja, sreče ter otroške razigranosti.

 

Otroci ter vzgojiteljici Žaklina Kušljan in Darja Bregar