V petek smo se dogovorili z gasilcem Gregorjem, da si pridemo ogledat gasilski dom ter gasilsko vozilo in opremo. Pričakalo nas je nekaj gasilcev, ki so si prijazno vzeli čas in nam razkazali gasilsko vozilo, gasilski dom ter opremo, ki jo potrebujejo gasilci za reševanje. Že v igralnici smo si pogledali posnetek letošnjega obsežnega požara na Krasu. Pogovarjali smo se tudi o raznih nesrečah in nevarnostih. Skoraj vsak otrok ima kakšno izkušnjo, če ne drugače, je o nevarnostih že slišal. Zapomnili smo si  pomembno številko 112, ki smo jo opazili tudi na vozilih in gasilskem domu.

Gasilci so pripravili vajo s ciljanjem v tarčo, ki so jo otroci, s pomočjo gasilca, uspešno opravili. Nadeli so si tudi prave gasilske čelade ter se povzpeli v visoko gasilsko vozilo. Prišel nas je pozdravit tudi predsednik gasilske zveze, ki je otroke povabil, naj se pridružijo gasilcem, ko še malo zrastejo. Gotovo se bodo.

Ta dan je potekala tudi vaja v bližnji OŠ, ki smo si jo od daleč ogledali. Polni lepih vtisov smo odšli v vrtec .

Otroci imajo gasilce radi in jih vidijo kot velike junake, kar gotovo tudi so. Letos smo videli, kako pomembno nalogo opravljajo in hvaležni smo za njihovo prostovoljno delo.