V četrtek, 7. 3. 2024 ob 16.30 uri se nas je zbralo nekaj več kot 50 na avtobusni postaji OŠ Šentjernej. Kljub vetru in bolj hladnemu vremenu, smo se podali na prvi pohod v sklopu programa Cicihribci. Družba pohodnikov je bila zelo pisana. Od otrok v vozičkih, do otrok vseh starostnih skupin, ki obiskujejo naš vrtec. Pohoda so se udeležili tudi starši, stari starši ter bratci in sestrice vrtčevskih otrok, za kar se jim tudi zahvaljujemo.

Pot nas je vodila od avtobusne postaje pri šoli do Golobinjeka (do križa), mimo kozolca na začetku Stare vasi, po makadamski poti čez glavno cesto Šentjernej-Kostanjevica na Krki, mimo Bregarjevih konj, čez sejmiščni prostor in nazaj na izhodišče. Vmes smo se krepčali z malico in pijačo iz nahrbtnikov in skrbeli za dobro voljo na poti. Ob pozitivnih odzivih udeležencev smo se poslovili in sklenili, da se srečamo na naslednjem pohodu.

Na tem mestu vas vabiva, da se nam pridružite še drugi, zato spremljajte obvestila na oglasnih deskah in elektronski pošti. In če slišite, da kdo omenja Cicihribce, le vprašajte za kaj gre.

Mitja in Tjaša