Teden otroka smo pri Barvicah otvorili na najboljši možni način: Šentjerneju smo za nekaj ur pomahali v pozdrav, skupaj s Ptički in z vzgojiteljicami smo se odpravili na izlet na Ranč Aladin.

Veliko doživetje za otroke je bila že vožnja z avtobusom, saj se jih je velika večina z njim peljala prvič. Pot nas je mimo znanih vasi vodila do avtoceste, nato pa mimo Novega mesta do Trebnjega. Po nekaj minutah vožnje smo nato prispeli do cilja. Prijazen lastnik nam je razkazal ranč, opisal vse živali, ob koncu ogleda pa smo uživali še v igri na mogočnih igralih. Pot nazaj v vrtec je minila, kot bi mignil in že nas je čakalo kosilo in zaslužen počitek.

V torek smo se odpravili na lov na skriti zaklad po Šentjerneju. Naloge niso bile zahtevne, so bile pa zabavne, saj smo peli, šteli, ugibali uganke, rešili krajši delovni list, pri zadnjem namigu in nalogi pa smo spoznali, da se je zaklad ves čas skrival v naši torbi. Kaj je pa bilo v njem, seveda ne povemo, saj je strogo varovana skrivnost!

V sredo nas je obiskala medicinska sestra Zdravstvenega doma Novo mesto, ki nam je na zanimiv način pokazala, kako pravilno umivati zobe in kakšne so posledice, če jih ne umivamo redno. Njena navodila smo upoštevali, poskusili še sami, s svojimi novimi ščetkami, in tako si jih bomo v vrtcu umivali tudi v bodoče. Za prijeten zaključek smo prejeli še pobarvanke z zobno vilo.

Četrtek je bil rezerviran za lutkovno predstavo: vse vzgojiteljice zgornje etaže smo za otroke pripravile lutkovno predstavo Zverjasec in se tako otrokom predstavile še v drugačni vlogi.

Petek je bil rezerviran za druženje vseh skupin na igrišču. Ob glasbeni spremljavi, petju in plesu smo zaključili razigran in radoveden teden, Teden otroka.