Medvedek na vrtiljaku

 (J.Kuhar)

Vrti, vrti, vrti, se vrtiljak vrti,

na vrtiljaku pa medvedek naš sedi.

Oho, oho, oho, kako je to lepo,

voziti se okrog in plavati v nebo.

Stoji, stoji, stoji, zdaj vrtiljak stoji,

medvedku pa se zdi, da se ves svet vrti.

 

Pametne Sove so tuhtale, razmišljale in ugotavljale, kaj se vrti. Pa so dognale: vrtiljak, Zemlja, vetrnica, mlin, kolo, vrtavke,  pa tudi kakšna žoga, če jo prav zasukaš.

Ugotavljali smo in ugotovili, da nekaj se kotali, nekaj se vrti. Ni pa oboje enako. Med gibalno minuto so se otroci kotalili sem in tja, kotalili so tudi žoge po atriju, pa »sadno kupo« so vrteli po »mešalniku«.

V igralnici so izdelovali vrtavke iz plus plus kock, pobarvali so si in izdelali svoje vrtavke iz izrezanih kartonov. Pripravljali smo se na prihod praznikov. S tehniko odtisa na papir smo izdelali iz voščenk in koledarskega papirja mavrične pisanice in metulje. Iz odpadne embalaže, ki so jo prinesli starši in otroci, pa smo si izdelali viseče pisanice. Uporabili smo še malo pšeničnega zdroba in lepila ter volne. Okrasili smo si veje kodraste vrbe, ki nam jih je prinesla sodelavka Darja, za kar se ji Sovice še enkrat zahvaljujemo.

Vadili pa smo tudi otroške ljudske pesmi za sodelovanje v projektu Pojemo s srcem. Vključili smo se tudi v solidarnostni projekt, kjer so naši otroci prispevali nekaj pisalnih potrebščin za šolske otroke. Hvala staršem in otrokom za nesebično pomoč. Pripravili smo si tudi slike za govorne vaje. Tako naš dežurni otrok izbere vsak dan tri vaje za urjenje motorike ustnic, jezika in vaje mehkega neba.

Čas praznikov pa nam je prinesel kamišibaj predstavo Piščanček Pik, ki smo si jo ogledali skupaj z otroki.

Katarina PETRINČIČ